Meglerhus snur - kutter kjøps-anbefaling

Meglerhuset hadde for kort tid siden en kjøpsanbefaling på børs-lokomotivet. Nå kuttes Yara-aksjen etter en nærmere analyse av gjødselmarkedet.

To brasilianske tradere - Foto: AP

Meglerhuset Carnegie har lenge operert med en kjøpsanbefaling på Yara International-aksjen, skriver Finansavisen tirsdag. Det er det nå slutt på.I forrige uke var nemlig Carnegie-analytiker Henrik Sinding på gjødselkonferanse i USA. Inntrykket han sitter igjen med etter samtaler med de store gjødselselskapene, er at markedet ikke er friskmeldt etter fjorårets finanskrise.- Vi ble litt overrasket over at aktørene i bransjen fortsatt er veldig usikre og forsiktige. Det vil derfor ta lenger tid enn tidligere antatt før markedet normaliserer seg, sier han.Dermed ryker kjøpsanbefalingen på Yara, og meglerhuset opererer nå med en nøytral-anbefaling på verdipapiret.Carnegie kutter også i Yara-estimatene. Meglerhuset tar ned EPS-estimatene med 22 prosent for inneværende år og 14 prosent for 2010.