Meglerhus spår børsoppgang

-Etter å ha vært gjennom den dypeste globale resesjonen siden 2. verdenskrig ser vi nå klare tegn til bedring flere steder i verden, slår strategene i Nordea fast.

Foto: iStockphoto
Børs

Oslo Børs har vist svakhet ved inngangen til september etter en god utvikling siden rapporteringsstart for 2. kvartal. Strategene i Nordea tror derimot at oppgangen vil fortsette utover høsten.- Makrorapportene fortsetter å overraske på den positive siden og ledende indikatorer signaliserer god global vekst i andre halvår. Dette har imidlertid ikke vært nok til å løfte aksjemarkedet videre den siste tiden. Det er flere grunner til det, men blant det viktigste er økende usikkerhet om Kina kan fortsette den sterke veksten, skriver strategene i Nordea i markedsrapporten for september.- I tillegg er investorene usikre på om selskapenes topplinjevekst kan forsvare videre oppgang etter at aksjemarkedet har steget 50 prosent. Dette vil man ikke få svar på før rapporteringen for 3. kvartal innledes medio oktober. I tillegg er september og oktober historisk utfordrende måneder i aksjemarkedet og det setter sitt preg ved inngangen til måneden. Vi opprettholder vårt positive syn på Oslo Børs og venter at markedet vil fortsette oppgangen utover høsten, skriver Nordea.- Etter å ha vært gjennom den dypeste globale resesjonen siden 2. verdenskrig ser vi nå klare tegn til bedring flere steder i verden, mye takket være aggressive finans- og pengepolitiske tiltak. Veksten i verdensøkonomien ligger an til å komme opp mot 3,5 prosent allerede neste år. For fire måneder siden var vårt globale vekstanslag ett prosentpoeng lavere. Asia leder an i det som kan vise seg å være en V-formet opptur der, avslutter strategene.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 300,63 poeng, opp 1,47 prosent.

Nyheter
Børs