Norwegian i hundre - DNO mot to?

Mens alle øyne var rettet mot DNO og det kaoset det er rundt selskapet, hoppet Norwegian-aksjen kraftig.

Foto: DNO

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,77 prosent til 327,543 og var bare ett poeng unna årsbeste intradag på 328,77. Det ble omsatt verdipapirer for 5,8 milliarder kroner. Forholdet mellom aksjer som steg og falt i verdi var 9 til 6.Hegnar om børsen - Se hele sendingen herDet var ingen utpreget spennende børsdag, med ett stort unntak. DNO - selv om aksjen ikke ble handlet i dag, var alt fokuset rettet mot dette lille oljeselskapet.DNO-krisen Oslo Børs opplyste i formiddag at suspensjonen i DNO opprettholdes til børsslutt onsdag klokken 17:30. DNO opplyser til Oslo Børs at selskapet trenger mer tid for å klargjøre situasjonen i Irak.Les hvordan DNOs styreleder sikret sine millioner Aksjen ble sist handlet på diabolske 6,66 kroner før den ble suspendert, og analytikere frykter at uten Kurdistan kan DNO være verdt omtrent 2 kroner, noe som vil være en katastrofe for DNOs aksjonærer.Tar en med DNOs eierskap i Det Norske som er verdt 800 millioner kroner tror analytikeren at DNO-aksjen er verdt rundt 1,5 til 2 kroner uten oljeeventyret i Kurdistan, mener en analytiker SIX News har snakket med DNO solgte 43,9 millioner aksjer for 175,5 millioner kroner 10. oktober 2008 til en ukjent person. Kjøperen var den kurdiske ministeren for naturressrurser Dr. Ashti A. Hawrami. DNO har ifølge Oslo Børs holdt salget hemmelig i nesten ett år, mens DNO hevder at de ikke kjent til kjøperen før i våres.Alt om DNOs krise i Kurdistan kan du lese herAksjen vil bli handlet som normalt torsdag morgen.NorwegianBjørn Kjos' Norwegian steg på noen få handler fra 96 kroner til 104 kroner. Klokken 16:00 var det et par SEB Enskilda-handler som sikret at aksjen endte over hundrelappen.Det ble omsatt Norwegian-aksjer for rundt 30 millioner kroner tirsdag.Thin filmThin film steg 46 prosent til 1,65 kroner etter det ble klart at selskapet har hatt et teknologisk gjennombrudd. Oslo Axess-aksjen har steget over 200 prosent så langt i år.Vinnere og tapereThin Film ble dagens vinner, mens Transeuro steg 11,5 prosent til 58 øre. Aqua Bio Technology falt 12,12 prosent til 29 øre, mens Petrolia Drilling falt 10 prosent til 54 øre.De mest omsatte StatoilHydro steg 2,26 prosent til 135,40 kroner, som følge av oljeprisoppgangen til 70,34 dollar per fat nordsjøolje.Norsk Hydro endte opp 0,86 prosent til 39,89 kroner, mens Yara falt 1,31 prosent til 188 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.