Ny årsbeste og oljemygg til topps på Oslo Børs

Oslo Børs har fått en heller nervøs start på onsdagen, men på toppen av vinnerlisten troner en oljemygg som nylig har mottatt særs gode nyheter.

Oslo Børs har fått en relativt forsiktig start på onsdagen. Rundt 90 minutter etter åpning er hovedindeksen opp 0,20 prosent til 328,21.Børsen har til tross for nervøs start likevel satt ny årsbeste som lyder på 330,08. Dermed ble beste-noteringen til nå fra 17. september, som var på 328,77, slått.Det er så langt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på 1,28 milliarder kroner.Aksjene som går aller best er Rocksource og Hurtigruten. Førstnevnte stiger 8,33 prosent etter nyheten om flere nye funn på deres nye blokker.Oljeselskapet Artumas Group og Petrolia Drilling sliter noe mer på Oslo Børs så langt.Oljen noe ned onsdag morgenOljeprisene steg kraftig tirsdag, men oppgangen har stoppet opp etter lagerrapporten fra American Petroleum Institute. Akkurat nå er prisen på olje noe nedAPI meldte om en svak bygging i råoljelagrene, men en oppgang på 3,8 millioner fat i bensinlagrene. Destillatlagrene falt 1,9 millioner fat.- Vi hadde ventet en vending i etterspørselen, men vi har fremdeles ikke sett særlig støtte i tilbuds/etterspørselsfundamentalene. Den underliggende tilbuds/etterspørselsprofil antyder fortsatt at markedet er sårbare mot å falle tilbake, sier analytiker Toby Hassall i CWA Global Markets til Bloomberg News.Lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet onsdag ettermiddag ventes vise et fall på 1,4 millioner fat, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.Brent for levering i november omsettes nå for 70,34 dollar, ned 0,27 prosent mens WTI-oljen omsettes for 71,59 dollar, ned 0,24 prosent.StatoilHydro-aksjen er opp 0,07 prosent til 135,50 kroner.Blant de andre store og mest omsatte aksjene er det oppgang for Telenor, Norsk Hydro og Aker Solutions, mens RCL, Yara og Seadrill daler noe.Vinner- og taperaksjer Oslo Børs' vinner akkurat nå heter Rocksource. Aksjen er opp 8,33 prosent til 4,03 kroner etter nyheten om at selskapet har funnet olje på flere av sine ni nye blokker i vestre Mexicogolfen.Aksjeoppgang er det også for Hurtigruten-aksjen, som onsdag legger på seg 6,66 prosent til 1,60 kroner.Også Crew Gold, Aker Floating Production samt Kitron har fin kursutvikling akkurat nå.Øverst på taperlisten finner man oljemyggene Artumas Group og Transeuro Energy, som daler henholdsvis 20 prosent og 5,17 prosent.Heller ikke Petrolia Drilling, Badger Exploration, Navamedic eller Global IP Solutions har fått det til å svinge på børsen enn så lenge.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.