Oljedrevet børsoppgang i Oslo

Oljeprisen steg betydelig, mens Norwegian Property hadde en meget god børsdag.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,61 prosent til 307,53. Det ble omsatt verdipapirer for 5,2 milliarder kroner, og forholdet mellom aksjer som steg og falt i verdi var omtrent 2 til 3.Ukas tips? Meglerhuset Pareto jekket mandag opp kursmålet på Norwegian-aksjen fra 74 kroner til 146 kroner.Da HegnarOnline omtalte oppjusteringen ble Norwegian-aksjen handlet for 77 kroner, mens den tirsdag sluttet på 85,50 kroner. Aksjen steg 6,54 prosent i dag.Norwegian Air Shuttle melder fløy 1.007.623 passasjerer i august 2009, opp 18 prosent fra året før. Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med ni prosent, mens total kapasitet (ASK) økte med syv prosent. Kabinfaktoren var på 81 prosent, opp to prosentpoeng.DNO-trøbbel i Irak? Talisman-sjefen, John Manzoni, tror det kan ta flere år før selskapene i Kurdistan får betaling for oljen de eksporterer, sier han til Reuters.- Ingenting vil skje mellom nå og januar, sa han til nyhetsbyrået.Per dags dato er det tre selskaper som har startet opp eksport av olje ut av det kurdisk kontrollerte Nord-Irak; DNO, Genel og Addax.Aksjen falt 1,28 prosent til 6,57 kroner på normal handel.Vinnere og tapereNorwegian Property steg 16,09 prosent til 8,73 kroner. AGR Group steg 15,45 prosent til 6,50 kroner første dagen aksje gikk ex. emisjonsrett.Questerre, en kjent daytraderfavoritt, steg 6,70 prosent til 11,15 kroner etter å ha fått nok en anbefaling.Oceanteam falt 17,17 prosent til 1,64 kroner. Ifølge selskapet er nå alle 121.337.777 aksjer mulig å handle i, noe som ikke har vært mulig inntil nå i forbindelse med konvertibel gjeld.Dolphin Interconnect falt 6,90 prosent til 2,70 kroner.De mest omsatteStatoilHydro-aksjen steg 1,15 prosent til 132,10 kroner, RCCL steg 0,26 prosent til 115,30 kroner, mens Norsk Hydro hoppet 3,6 prosent til 37,44 kroner.Både PGS og Seadrill steg, henholdsvis 3,39 prosent og 2,67 prosent. Oljeservice-aksjene stiger typisk mer enn oljeselskapene på oljeprisoppgang.DnB NOR-aksjen falt 3,27 prosent til 59,25 kroner etter å ha steget fra årsverste på 14,90 kroner i mars.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs