Optimisme og konkursfrykt

Oslo Børs endte over 300 poeng med god margin, og vinneren steg over 20 prosent.

Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 305,67, en oppgang på 1,98 prosent i dag. Det ble omsatt verdipapirer for kun 3,6 milliarder kroner. Forholdet mellom aksjer som steg og falt i verdi var 5 til 2.Trygve Hegnar om børsen - se hele sendingen herNorwegian Meglerhuset Pareto jekket mandag opp kursmålet på Norwegian-aksjen fra 74 kroner til 146 kroner, omtrent en dobling, ifølge Reuters.Norwegian-aksjen endte opp 13,03 prosent til 80,25 kroner.- Grunnen til at vi mer enn dobler målet er oppdaterte estimater frem til 2015, inkludert CAPEX-programmet for nye Boeing 737-800Ws og kostnadsfordeler med en fornyet flåte, skriver Pareto i oppdateringen.REC En undersøkelse gjennomført av The Information Network forventer å se et prisfall på solcellepaneler fra 1,85 dollar i dag til 50 cent i 2011, ifølge TDN Finans.Med en slik pris vil ikke mer enn halvparten av produsentene i dagens solenergibransje overleve, ifølge TIN.Til tross for overkapasitet i solcellemarkedet, venter analyseselskapet å se ytterligere produksjonsøkning i kamp om markedsandeler.REC-aksjen steg mandag 2,36 prosent til 42,05 kroner.Bull Mens mange investorer lurer på om børsen skal opp, ned eller sidelengs fremover, gambler kortsiktige investorer på Oslo Børs på oppgang. Omsetningen i Xact Derivat bull var langt høyere enn i bear. Bull ble omsatt for 123 millioner kroner mandag, mens bear-fondet hadde en omsetning på 80 millioner kroner.Xact Derivat Bull og Bear er spesialfond hvor investorer kan gamble på børsopp- eller nedgang. Fondene, solgt av Handelsbanken, selges som et vanlig verdipapir på Oslo Børs, og gir en positiv avkastning x 2 ved børsopp- eller nedgang.Olje Brent-oljen (oktober-kontrakten) stod ved stengetid i 67,09 dollar fatet, opp 0,4 prosent. Den amerikanske lettoljen var opp 0,59 prosent til 68,42 dollar fatet.- OPEC vil ikke røre kvotene i onsdagens møte. Saudi-Arabia er fornøyd med dagens prisnivå og vil ikke risikere å svekke oppgangen til verdensøkonomien ved å dytte oljeprisen mot 100 dollar per fat for tidlig, skriver Kjus i en rapport i forkant av onsdagens møte. Les mer om OPEC og kvotene herVinnere og tapere Dolphine Interconnect steg 20,83 prosent til 2,90 kroner. DiaGenic steg 17,12 prosent til 3,90 kroner, mens Clavis Pharma steg 14,02 prosent til 18,70 kroner.Etter det meget optimistiske prisingen av farmasi-selskapet Algeta, har lignende aksjer opplevd oppgang på Oslo Børs.TTS falt 5,74 prosent til 6,40 kroner, mens Teco Maritime falt 4,71 prosent til 1,62 kroner.De mest omsatte StatoilHydro steg 1,79 prosent til 130,60 kroner med oljeprisoppgangen, mens Telenor hoppet 3,42 prosent til 60,50 kroner, så steg Yara 0,84 prosent til 180,80 kroner.Labor day Mens stort sett resten av verden feirer arbeiderrettigheter 1. mai, faller denne dagen på 7. september i USA.Det er derfor stengt på Wall Street mandag, men futureshandelen pågår som kjent døgnet rundt. Både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq er ventet å åpne svakt opp.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs