Oslo Børs åpner opp

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsetter den oppadgående trenden i åpningen fredag. Frontline markerer seg positivt etter milliardkontrakt (oppdatert 09.24).

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger i tidlig handel fredag. Etter 10 minutter sto den i 298,45, opp 0,74 prosent. Fem minutter senere har den avansert til 299,04, opp 0,94 prosent. Klokken 09.24 står indeksen i 298,80 poeng, opp 0,86 prosent.Det er omsatt verdipapirer for 407 millioner kroner så langt.Oljen litt opp Brent oktober-olje omsettes for 67,43 dollar fatet, opp 0,5 prosent. Da børsen stengte torsdag var prisen 67,20 dollar. WTI-oljen handles for 68,33 dollar, mot 67,86 ved børsslutt i går.StatoilHydro er opp 0,6 prosent.Algeta-salg Gårsdagens store vinner, Algeta, åpnet opp de første minuttene, men peker nå ned 0,88 prosent til 58 kroner etter at Advent Private Equity Fund IV og Advent Management IV LP har solgt 1,3 millioner aksjer i selskapet for 58,83 kroner.Shahzad Malik, generalpartner i Advent Venture Partners, sitter i Algeta-styret.Frontline stiger Blant tungvekterne merker vi oss at Frontline stiger 3,2 prosent etter melding om milliardkontrakt . Samtidig truer selskapet nå med å trekke skipene ut av spotmarkedet.Yara er opp 2,2 prosent, mens Storebrand også markerer seg positivt ved å stige 3,2 prosent. Opera er opp 1,8 prosent. Aksjen anbefales av Danske Markets-analytiker Martin Stenshall i et oppslag i Finansavisen i dag.Oppgangen skjer på bred basis. Vi må ned til den 26. mest omsatte for å finne en aksje som faller - Questerre står i minus 0,5 prosent, mens Global Tender Barges (tidligere GGS) trekker ned 2,3 prosent.Vinnere og tapere Vinnerlisten toppes av Origio (tidligere Medi-Cult), som i dag starter prosessen med å finne partnere til sin stamcelleteknologi. Men bare 4.000 aksjer er omsatt så langt.Aksjen stiger 9,5 prosent. Navamedic og Funcom avanserer hhv. 7,85 og 7,7 prosent. RXT stiger 6,4 prosent.Taperlisten toppes av PSI Group, som går tilbake 6,8 prosent. Eitzen Maritime, Wilh. Wilhelmsen og Lighthouse Caledonia er ned 4,0-4,8 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs