Oslo Børs falt med oljeprisen

Stygge tall for USA senket Oslo Børs.

Foto: Scanpix

Hovedindeksen endte ned 1,2 prosent til 323,61 onsdag. Dagens høyeste notering, ny rekord i 2009, ble satt på 330,08.Det ble omsatt verdipapirer for 6,18 milliarder kroner. Forholdet mellom aksjer som steg og falt i verdi var 6 til 9.DNO Etter stengetid onsdag ble DNO-aksjen tatt ut av suspensjonen selskapet selv ba om.DNO vil nå bli satt under særlig observasjon av Oslo Børs, inntil avklaring.Den eneste andre aksjen som er under særlig observasjon, er konkurstruede Nexus. I tillegg var CanArgo, inntil aksjen ble delistet, under særlig observasjon.Les alt om DNO-saken herOlje De amerikanske oljelagrene steg med 2,9 millioner fat til 335,6 millioner fat sist uke, mens de var ventet å falle med 1,4 millioner fat, ifølge Reuters. Alt om de stygge lagertallene fra USA herEt fat nordsjøolje ble i forkant av tallene handlet for 69,31 dollar, og faller til 67,80 dollar på kort tid.StatoilHydro-aksjen falt 2,14 prosent til 132,50 kroner.Vinnere og tapere Lille Aqua Bio Tech steg 17,2 prosent til 34 øre, mens AGR Group hoppet 12 prosent.Badger, som fikk antydet 22-ganger oppside av Orion i går, falt 9,6 prosent til 14 kroner.Transeuro falt 8,6 prosent til 53 øre.De mest omsatteYara-aksjen falt 3,19 prosent til 182 kroner, Seadrill falt 2,9 prosent til 115,20 kroner, mens Telenor steg 0,07 prosent til 65,30 kroner.Rentedom Norges Bank holdt i dag, 23. september, styringsrenten uendret på 1,25 prosent.Dette er i tråd med det de fleste trodde på forhånd. Ifølge rundspørringer gjort av både Reuters og TDN Finans mente 11 av 11 økonomer at de ikke ventet noen endring. En gjennomgang utført av SIX News blant fem av Norges ledende økonomer viste også bred enighet.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.