Oslo Børs i siget igjen

Hovedindeksen falt over fem poeng på halvannen time, men kryper nå oppover igjen og er godt inne i positivt terreng. Fire aksjer stiger over 10 prosent, mens Austevoll Seafood er den store taperen.

Oslo Børs - Foto: Scanpix

I kjølvannet av oppgang på Wall Street i går og i Asia i morges, åpnet Oslo Børs rett opp i dag, før den falt over fem poeng den neste halvannen timen. Men fra ca. klokken 10.30 har pilene pekt opp igjen, og hovedindeksen står nå i 326,08 poeng etter en oppgang på 0,68 prosent.Dagens høyeste notering på 328,77 ble nådd i åpningsminuttene, og er ny årsbeste.Det er så langt omsatt verdipapirer for 3.846 millioner kroner.Olje Oljeprisen faller litt i dagens handel, men er fortsatt ca. to dollar over nivåene ved stengetid på Oslo Børs i går. Brent-olje for levering i november handles for 71,57 dollar fatet. WTI oktober-kontrakten går for 72,52 dollar fatet.Tall fra USA i går viste at amerikanske oljelagre falt 4,7 millioner fat sist uke til 332,8 millioner fat, mens de var ventet ned 2,5 millioner fat. Foregående uke falt lagrene med 5,9 millioner fat.StatoilHydro-aksjen reagerer opp 1,04 prosent til 135,80 kroner. DNO avanserer 1,4 prosent.Vinnere og tapere Blant tungvekterne er ikke de positive utslagene de største så langt. John Fredriksen-selskapene Golden Ocean og Frontline er opp hhv. 2,4 og 3,2 prosent.Aksjer som Acergy, Orkla, DnB NOR, Sevan Marine, Subsea 7, Storebrand og Schibsted avanserer 1-2 prosent. I et oppslag i Finansavisen i dag uttrykker Arctic-analytiker Erik Tønne tro på at subsea-aksjer som Acergy og Subsea 7 er på vei opp.- Vi kommer til å se flere kontrakter fremover, sier han.Austevoll ned på emisjon På den negative siden er det i dag Austevoll Seafood som tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Selskapet har engasjert Pareto Securities og DnB NOR Markets som tilretteleggere i en rettet emisjon mot norske og internasjonale institusjonelle investorer.Inntil 18,4 millioner nye aksjer ville bli utstedt. Austevoll fikk fullt tilslag, og hentet inn 653,2 millioner kroner til en kurs på 35,50 kroner.- Vi ønsker å posisjonere selskapet til å bidra til fortsatt konsolidering innenfor de ulike segmentene vi deltar i. Både innen pelagisk og laks, sier konsernsjef Arne Møgster i en kommentar til Reuters.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 5,9 prosent til 35,30 kroner, og volumet er dagens høyeste.Blant andre negative tungvektere finner vi Aker Solutions og RCCL, som korrigerer ned hhv. 1,34 og 1,41 prosent etter sterk oppgang i går. Yara trekker ned 1,84 prosent.Disse stiger og faller mest Vinnerlisten toppes av Badger Explorer, som avanserer 14,3 prosent til 12 kroner. Hjellegjerde stiger 10 prosent, mens Eitzen Chemical og GIPS legger på seg hhv. 11,8 og 12,4 prosent.Norse Energy stiger 6,8 prosent, mens Green Reefers og Infratek er opp hhv. 7,14 og 9,03 prosent.På taperlisten er det bare Oslo Axess-aksjen Aqua Bio Technology og Eidsiva Rederi som overgår Austevoll - ned hhv. 11,76 og 9,44 prosent så langt.Unison Forsikring og Salmar faller litt over fire prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.