Oslo Børs med nervøs åpning

Oljeprisfall senker Hovedindeksen, DNO senker seg selv.

Oslo Børs - Foto: Scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner ned 0,54 prosent til 232,73 i ukens første handlingsminutter, men henter seg raskt inn. Det er før og under åpningen omsatt verdiapapirer for 374 millioner kroner over børs.StatoilHydro-aksjen faller 0,15 prosent til 133,80 som følge av et lite fall i oljeprisen. Et fat nordsjøolje ble sist omsatt for 70,74 dollar per fat.Vinnere og tapere Odfjell stiger 6,7 prosent til 43 kroner, mens Transeuro stiger 21,27 prosent til 57 øre. Det lille oljeselskapet har nylig kommet ut av en flere måneder lang pause.EDB Business Partner faller 7,9 prosent til 19,80 kroner, mens Vizrt faller 5,7 prosent til 19,50 kroner.DNO I en pressemelding datert 19. september, kommer det frem at det faktisk var de kurdiske regionale myndighetene (KRG) som var kjøperen av DNO-aksjer 10. oktober 2008. Oslo Børs har tidligere offentliggjort denne informasjonen, som DNO har nektet på.I Dagens Næringsliv er det fire sider dedikert til DNO og denne meget omstridte handelen. Her kommer det frem at KRG tjente 100 millioner kroner på handelen, og at DNO var aktiv del av salget, som selskapet selv omtalte som "megler til megler"-salg.DNO får hard medfart både i pressen og på børsen, og aksjen faller 1,8 prosent til 6,81 kroner på normal omsetning.De mest omsatte Foruten StatoilHydro-aksjen, faller Yara og Orkla tilbake med henholdsvis 1,78 og 0,89 prosent, mens Frontline stiger 0,14 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.