Prisen ble 95 prosent høyere enn taksten

Ingenting stemte da eneboligen på Ekeberg i Oslo ble solgt i forrige uke. Takst: 5 millioner - Pris: 9,75 millioner.

Boliger til salgs - Foto: Scanpix
Børs

- Hva skal jeg si, taksten tok ikke høyde for utviklingspotensialet på eiendommen. Jeg kan ikke gå god for hva det offentlige godkjenner av utbygging her, sier ansvarlig megler Kåre Ådne Olsen i Privatmegleren Prestige, ifølge Finansavisen.Da megleren ba selgerne velge blant to innhentede takster for den slitne eneboligen i Brannfjellveien 100 på Ekeberg i Oslo, anbefalte han den høyeste på 5 millioner kroner. Den andre taksten lød på 4 millioner - milevidt fra den endelige prisen på 9,75 millioner kroner.- Da det første budet på 8 millioner kroner datt inn, var alle naboene ute av dansen. På søndag var det mange som snudde i døren, sier Olsen.Villaen på kun 144 kvadratmeter er opprinnelig fra 1917, men er påbygget rundt 1960. Megleren anslår ifølge avisen at det trengs 1,5 millioner kroner for å bringe standarden opp til dagens nivå. Tomten derimot er på hele 2,2 mål.Taksten må vel betegnes som en total bom spør Finansavisen:- Jeg vil ikke si det. Jeg er enig i at taksten skulle vært høyere, men ikke at den skulle vært på 8 eller 9 millioner kroner, svarer Olsen.

Nyheter
Personlig økonomi