REC anbefalt av storbank

Solenergiselskapet får anbefaling av HSBC.

To ansatte på et av RECs anlegg - Foto: REC

Analyseavdelingen i HSBC starter overvåkning av Renewable Energy Corporation (REC) og anbefaler kjøp (overweight) av solenergiselskapet med et kursmål på 60 kroner aksjen. Det innebærer at de ser en oppside i aksjen på over 23 prosent fra dagens kurs på 48,6 kroner.HSBC forventer at den globale solindustrien går en utfordrende tid i møte de neste 12 månedene. I en rapport SIX News har fått tilgang til anbefaler de kjøp (overweight) av REC, PV Crystalox og Kingboard Chemical og salg (underweight) av Renesola, Solaria Energia, Frioglass og TNT.- Men etter å ha vært en svært negativ sektor siden juli 2008 er vi nå mer positive fordi det ser ut til at mye av de dårlige nyhetene er priset inn, skriver HSBC i rapporten.HSBC har en estimert fortjeneste per aksje for REC på 0,89 kroner i år og 2,10 kroner til neste år.HSBC ser imidlertid få katalysatorer for en sterk oppgang i hele sektoren så lenge PV-prisen fortsetter nedover og marginene svekkes i 2009. De tror at solindustrien kan begynne å konsolidere i 2010, sammen med oppgang i etterspørselen kan dette bringe oppgangen tilbake i 2010 til 2011.REC-aksjen handles ned 2,8 prosent torsdag til 48,58 kroner.