REC og DNO stråler

REC og DNO stråler på en ellers rolig børsdag.

En arbeider på et REC-anlegg - Foto: REC

REC stråler på en ellers rolig børsdag. Aksjen stiger 5,77 prosent klokken 13,45 etter å ha ligget over 8 prosent tidligere i dag.REC-aksjen stiger uten at det har kommet noen nevneverdige nyheter fra selskapet. Nye kontrakter i sektoren etter at den har vært igjennom svært mye motbør gir oppsving for solindustrien.Aker Seafoods stiger 6,06 prosent etter at flere innsidere viser stor apetitt på tegningsretter i forbindelse med den forestående emisjonen.Fortrinnsrettsemisjonen er overtegnet og foreløpig resultat viser at det ble tegnet 44.224.583 nye aksjer. Innsidere har kjøpt nær 130.000 tegningsretter. Konsernsjef Yngve Myhre har kjøpt 30.707 retter, mens finansdirektør Gunnar Aasebø har kjøpt 79.474 stykker.Snur i pluss Oslo Børs falt fra start og var ned 0,8 prosent etter et drøyt kvarter. Børsen hentet seg deretter inn og er nå opp 0,27 prosent til 236,22 poeng.Oslo Børs har gått som en kule denne uken og sluttet på årsbeste torsdag på over 325 poeng. Siden børsslutt i Oslo torsdag har en litt mer avventende holdning spredt seg i statene, som det gjerne gjør etter et realt rally.Stiger på kontrakter Veidekke stiger 1,39 prosent etter at de fikk en kontrakt med Statens vegvesen til en verdi av 378 millioner kroner. Kontrakten gjelder bygging av firefelts motorvei på E6 mellom Boksrud og Minnesund.Simrad Optronics to datterselskaper Vinghøg og Vingtech har mottatt ordrer på levering av moduler til Kongsberg Gruppens våpensystem. Ordrene har en samlet verdi på 34 millioner kroner. Aksjen stiger 3,64 prosent.TTS Marine har gjennom sine datterselskaper TTS Sense og TTS Sense Mud inngått to kontrakter med Parker Drilling i Houston for leveranse av bore-kontroll system og mud utstyrpakke til en samlet verdi på rundt 11 millioner dollar, med levering til Exxon sitt prosjekt på Sakhalin Island, Russland i 2010 og 2011. TTS stiger 3,62 prosent.Vinner og tapere Tungvekterne trekker i litt ulik retning der StatoilHydro faller svakt 0,08 prosent, Marine Harvest faller mest med en nedgang på 3,21 prosent, mens Yara og Telenor er ned 1,42 og 0,87 prosent.På plussiden finner vi Prosafe, Acergy og Norske Skog som stiger henholdsvis 4,38, 4,11 og 3,95 prosent. Societe Generale oppgraderer Acergy fra hold til kjøp.DNO stigerDNO International får mye oppmerksomhet i media fredag etter at Dagens Næringsliv meldte at den kurdiske oljeministeren er kjøperen av aksjene som de solgte 10. oktober i fjor. DNO hevder på sin side at de ikke kjente til at kjøperen var oljeminister Hawrami, samme mann som fikk DNO-aksjen til å gjøre et voldsomt hopp i mai da han uttalte at oljeeksporten fra Nord-Irak ville starte opp.Aksjen stiger og er blant dagens vinnere med en oppgang på 5 prosent. DNO har enda ikke fått betaling for oljeeksporten fra Nord-Irak og aksjen reagerer sterkt på alle rykter som indikerer at denne betalingen er nært forestående. Aksjen hadde en god dag i går etter at Credit Suisse onsdag utpekte DNO som en mulig oppkjøpskandidat innen lete- og produksjonsvirksomhet.- Feltet er med en marketcap på 950 dollar lite nok for et bolt-on oppkjøp (oppkjøp som styrker et annet selskaps verdi, red. anm.). Selskapet er attraktivt for en oppkjøper som ønsker eksponering mot veksten i Iraks produksjon, hevder analytiker Tao Ly i Credit Suisse.(SIX News)