REC-sjefen stemples som møtebølle

REC-sjef Ole Enger ydmyket kinesisk milliardkunde.

Konsernsjef Ole Enger i REC - Foto: Finansavisen
Børs

I fjor sommer inngikk REC kontrakt om salg av høyeffektive wafere til China Sunergy. Kontrakten var verdt rundt to milliarder kroner fordelt på syv år. Mandag sendte det kinesiske selskapet ut en børsmelding om at det har startet reforhandlinger på de faste waferkontraktene med REC. Nylig stoppet imidlertid forhandlingene helt opp og kineserne reiste tilbake. Ifølge Finansavisen skal angivelig årsak være manglende kulturforståelse fra REC-toppenes side.Avisen er kjent med at blant annet konserndirektør Ole Enger og direktøren for strategi- og forretningsutvikling, Ingelise Arntsen, skal ha dukket opp altfor sent til møtene med de viktige kundene. De skal også ha kommet for sent til høytidelige lunsjer og middager. REC-direktørene skal dessuten ha latt kinesiske myndighetspersoner vente på seg. I Kina er det ensbetydende med det å tape ansikt.- Vi hadde flere møter med blant annet Ole Enger og Ingelise Arntsen, forteller Mr. William Xi, som representerer styrelederen i China Sunergy under forhandlingene med REC.- Etter at vi var ferdige med forhandlingene laget jeg et oppsummeringsnotat til sjefsforhandleren i REC der jeg blant annet skrev at man ikke burde behandle andre folk slik man selv ikke ønsker å bli behandlet. Du skjønner, det er kinesisk visdom, sier han.- Vi kommenterer aldri dialog med enkeltkunder, men vi er for tiden i samtaler med flere av våre kunder om å gjøre enkeltjusteringer, spesielt for tredje og fjerde kvartal. Det er ikke reforhandlinger, men justeringer for å hjelpe våre kunder gjennom andre halvdel av 2009, sier IR-ansvarlig Jon André Løkke.Les hele saken i Finansavisen.

Nyheter
Børs