- Resesjonen kan alt være over

Resesjonen i verdensøkonomien vil slutte tidligere enn fryktet for noen måneder siden og kan allerede være over.

OECDs generalsekretær, Angel Gurrìa og statsminister Jens Stoltenberg. Foto Knut Falch / SCANPIX
Børs

Det mener OECD.- Det blir sakte bedre, men det er en bedring, sier Jørgen Elmeskov, som er sjeføkonom i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).Økonomien i de største industrilandene, G7, vil krympe med 3,7 prosent i år, tror OECD nå, mens de i juni trodde tallet ville bli 4,1 prosent.Den høye arbeidsledigheten utgjør en trussel, og enda flere arbeidsplasser står i fare for å forsvinne, til tross for bedre økonomiske utsikter. Dette vil undergrave forbruket, advarer Elmeskov.Sjeføkonomen mener at de økonomiske utsiktene er avhengig av at landene fortsetter med tiltak for å stimulere økonomien, og at rentene beholdes lave over hele verden.- De grønne skuddene trenger omhyggelig pleie for å bli sterke, bærekraftige planter, forklarer han.Sammen dag som OECD-prognosene ble lagt fram, kunngjorde Den europeiske sentralbanken (ECB) at renten blir holdt på rekordlave 1 prosent. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv