Rød åpning på Oslo Børs

I september har det stort sett gått en vei på Oslo Børs - oppover. I dag peker pilen ned.

Oslo Børs starter fredagen i rødt. Kort tid etter at handelen tok til står hovedindeksen i 323,02 poeng, ned 0,71 prosent.Et fat nordsjøolje, med levering i november, omsettes for 71,22 dollar, ned 0,46 prosent. Oljegiganten StatoilHydro faller 0,74 prosent.-Vi kan få et fall i realøkonomien etter årsskiftet, og jeg ser sannsynligheten for en korreksjon på 10 til 15 prosent før årsskiftet. Det er imidlertid mindre sannsynlighet for en større korreksjon enn dette, sier Argos analysesjef Kim Evjenth til FinansavisenEtter noen fantastiske uker på Oslo Børs, faller RCL-aksjen litt tilbake. Aksjen omsettes nå for 137 kroner, ned 1,23 prosent. I går fortalte Finansavisen at First Securities er ute med en knallsterk kjøpsanbefaling på cruiseselskapet. Innen de neste 12 månedene ser meglerhuset aksjen i 240 kroner.Ifølge DN viser dokumenter fra Oslo Børs at den kurdiske oljeministeren Dr. Ashti A. Hawrami sto bak kjøpet av 43 millioner aksjer for 175,5 millioner kroner i DNO International i oktober 2008. Den samme mannen har en rekke ganger uttalt seg om DNOs muligheter til å få en eksporttillatelse, og har selv bidratt til betydelige kurssvingninger i aksjen.Oslo Børs mener at DNO bevisst har forsøkt å hemmeligholde oljeministerens rolle i den spesielle transaksjonen. DNO-ledelsen sier til DN at Hawrami bare var en mellommann/formidler og at selskapet ikke kjente til den faktiske kjøperen. DNO-aksjen faller 0,81 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.