Rødere på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs fikk en god start på september, men nå har det snudd. Questerrre-aksjen stiger fortsatt godt over 10 prosent, men ellers er fallet bredt (oppdatert 10.36).

Børs

Oslo Børs åpnet opp i tidlig handel tirsdag, i kjølvannet av stigende Asia-børser. Etter 33 minutter sto hovedindeksen i 302,46 poeng etter en oppgang på 0,76 prosent.WTI-frontkontrakten ble handlet noe over nivået ved stengetid i går, og StatoilHydro avanserte 1,14 prosent til 132,60 kroner.Klokken 10.36Stemningen surner på Oslo Børs, og hovedindeksen er nå ned 1,1 prosent til 296,96 poeng. DnB NOR er nå på linje med banksektoren ellers i Europa, og faller to prosent.Norsk Hydro trekker ned 2,2 prosent, mens Telenor og REC faller 1,5-1,6 prosent. Frontline og Opera er ned hhv. 3,6 og 4,0 prosent.Klokken 10.14 Men nå peker pilene ned. Akkurat nå står hovedindeksen i 299,82 poeng etter en nedgang på 0,12 prosent.Frontline og Opera trekker ned hhv. 3,1 og 3,6 prosent. Subsea 7 faller 2,6 prosent, mens REC og Norsk Hydro går tilbake 1,3-1,4 prosent. Tandberg er blant lyspunktene, og avanserer 1,8 prosent.Crew er fortsatt ned, men ikke så mye som tidligere. Nedturen er nå på 2,1 prosent.De fleste Europa-børsene faller tirsdag formiddag, og det er ifølge Reuters banksektoren som tynger. HSBC, Lloyds Banking Group, UBS og Credit Suisse er ned 1-2,6 prosent. I Oslo er imidlertid DnB NOR litt opp.Questerre rett opp Ellers i energisektoren finner vi en av dagens sprekeste aksjer. Questerre er opp 11,85 prosent til 10,85 kroner. Oppturen skjer på melding om at det uavhengige reservoaringeniørselskapet Netherland, Swell & Associates har estimert at mengden gass i skiferlaget på St. Lawrence Lowlands til 150 milliarder kubikkfot per kvadrat mile.For øvrig finner vi ikke de store utslagene blant tungvekterne. RCCL er opp drøyt to prosent. Yara, Telenor, DnB NOR, Hydro, Seadrill, Tandberg, Acergy og PGS er alle opp 1-2 prosent.Credit Suisse har lagt DnB NOR til sin europeiske fokus-liste, melder Bloomberg ifølge TDN Finans tirsdag.Intex Resources stiger 5,3 prosent til 3,99 kroner. Selskapet melder i dag at det skal begynne et nytt boreprogram på 350 nye borehull i de resterende delene av Mindoro Nickels-lisensområdet.Crew ned på D-dagen På taperlisten topper Crew, som faller 3,8 prosent til 2,27 kroner på dagen for obligasjonseiermøtet. I helgen truet styreleder og storaksjonær Jens Ulltveit-Moe med konkurs hvis ikke långiverne godtok planen for restrukturering.Det biter ikke på Skagen Fondene, som er en av de største långiverne i de aktuelle obligasjonslånene. Investeringsdirektør Kristian Falnes sier til Aftenposten han vil stemme mot Ulltveit-Moe.Andre tapere er Kongsberg Automotive og Global Tender Barges (tidligere GGS), som er ned hhv. 3,2 og 2,7 prosent.Vi kommer tilbake med mer.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs