Rødt, rødt, rødt i Europa

Europabørsene følger med verdensbørsene ned torsdag.

Et Deutsche Bank-flagg foran en trader på DAX-indeksen i Frankfurt - Foto: AP

Fallet startet sent onsdag da Wall Street snudde ned. Feds beskjed at styringsrenten vil holdes eksepsjonelt lav over lengre tid førte til uro.Detaljhandel, gruver, bank, bygg faller mest. Ingen sektorer stiger, men kjemi, legemiddel, mat og telekom er omtrent uendret.London Stock Exchange, LSE, har opplevd en 10 prosents nedgang i daglige handelsvolumer i perioden april til august.London faller minst av de tre største i Europa med en nedgang på 0,1 prosent. CAC i Paris er ned 0,2 prosent og DAX i Frankfurt faller 0,3 prosent.De fire nordiske børsene faller og, men OMX Helsinki er lavest med et fall på 1,2 prosent. Oslo Børs faller minst av de fire med en nedgang på 0,4 prosent.Bank-aksjer går blandet. Commerzbank faller 3,4 prosent og Royal Bank of Scotland faller 2 prosent. DnB Nor går mot strømmen og er opp 2,1 prosent.Volkswagen stiger 1,2 prosent også mot strømmen.