- Røkke-selskap villeder forbrukerne grovt

Orkla hevder Aker BioMarine skader omdømmet til Møllers Tran ved måten selskapet markedsfører krilloljekapslene sine på.

Kjell Inge Røkke - Foto: Scanpix

Orkla-konsernet ved Axellus AS (Tidligere Peter Møller AS) tar nå rettslige skritt for å få stanset Aker BioMarines markedsføring av krillkapslene, som selges under navnet Superba (TM) Krill.Axellus er i dag størst på det norske markedet for fiskeoljebasert omega-3. Aker BioMarine er en nykommer i markedetReagerer skarpt Utviklingsdirektør og fagansvarlig Anita Helland i Axellus sier til NTB at Aker BioMarine villeder forbrukerne grovt med markedsføringen av krillkapslene sine.Aker BioMarine anbefaler ifølge Helland en dagsdose per forbruker på en til to krillkapsler. Hver av disse kapslene inneholder imidlertid bare 0,05 gram omega-3, mens dagsbehovet for en person ifølge Helland er 1 gram.- Minst 1 gram omega-3 må inntas daglig dersom det skal ha helseeffekt. Dette er anerkjent av helsemyndighetene. Dagsdosen Møllers Tran anbefaler, inneholder 1,2 gram omega-3, sier Helland.Reagerer skarpt Konsernsjef Hallvard Muri i Aker BioMarine sier han er overrasket over at Axellus, som tilnærmet har monopol på salg av omega-3 produkter i norsk dagligvare, går til rettslige skritt.- Noen av påstandene er basert på åpenbare misforståelser rundt tolkningen av enkelte utsagn som ble benyttet i kampanjens innledende fase og som senere er endret, sier Muri.- Vi vil be Axellus dokumentere ved studier at et daglig inntak på 1 gram omega-3 må til for å gi helseeffekt, sier forskningsdirektør Hogne Vik i Aker BioMarine. (©NTB)