Ser betydelig oppside i RCCL

RCCLs oppside er oppjustert etter kvartalstall fra Carnival.

Independence of the Seas, operert av RCCL - Foto: Scanpix

RCCLs amerikanske konkurrent Carnival la i gå frem bedre resultater enn ventet for tredje kvartal i det brudne regnskapsåret.Carnival rapporterte i går en fortjeneste per aksje på 1,33 dollar for tredje kvartal mot konsensus på 1,18 dollar. Resultatet var bedre som følge av flere bestillinger og raskere reduksjoner av kostnadene enn ventet.DnB Nor Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen og hever nå kursmålet til 175 kroner aksjen. Dette innebærer at de ser en oppside i aksjen på 22 prosent fra dagens kurs på 143 kroner.«Bedre utsikter for netto yield gjør at vi hever estimatene for Carnival med rundt 4 prosent og for RCCL med rundt 20 prosent. På normaliserte marginer og multipler indikerer dette et kursmål på 200 kroner per aksje for 2010. Vi er noe mer tilbakeholdne og legger 12-måneders kursmål på 30 dollar per aksje, tilsvarende 175 kroner per aksje», skriver meglerhuset i dagens morgenrapport.