Sjeføkonom: Bind renten

Sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank anbefaler å binde renten.

Sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank - Foto: Scanpix
Børs

Sentralbanksjef Svein Gjedrem mener at å velge bort fastrente er det samme som å gamble med økonomien. Som følge av utspillet etter rentemøtet i august, har Postbanken fått flere henvendelser, skriver Finansavisen.- For et par uker siden da Gjedrem gikk ut og anbefalte folk å binde renten, merket vi en viss pågang. Etterspørselen er større nå enn for samme periode i fjor. Andelen fastrentelån har økt med 1 prosent det siste året og utgjør nå 4 prosent av lånene vi tilbyr, sier informasjonssjef i Postbanken, Kristin Paus.Ifølge avisen mener sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank det er generelt et godt råd å binde renten.- Det er spesielt at så mange husholdninger i Norge velger flytende rente med 20-25 års nedbetaling. Det strider mot enhver finansteori. Man skal ha gode grunner og god likviditet dersom man ikke velger å binde hele eller deler av lånet, sier Jullum.- Det er ikke så billig å binde som det var i våres, men vi sier til våre kunder at det fortsatt ikke er for sent, fortsetter han.

Nyheter
Næringsliv