Sjefstrateg om ukene fremover

Europa-børsene endte i minus torsdag. To sektorer trakk opp, to trakk ned. Sjefstrateg kommenterer.

En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP
Børs

Europeiske børser endte ned for fjerde dag på rad torsdag. En svak energi- og farmasisektor utlignet ifølge Reuters den positive effekten fra finans- og gruvesektoren - og vel så det.AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Merck , Novartis, Novo Nordisk, Roche Holding og Sanofi-Aventis falt 0,6-2,2 prosent.- Vi kommer til å se intet annet enn en konsolideringsfase, kanskje i flere uker fremover, sier sjefstrateg Mike Lenhoff i Brewin Dolphin.i banksektoren viste HSBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland, UBS, Deutsche Postbank, KBC Groep vei med oppgang på rose 0,3-9,9 prosent.Tyske DAX falt 0,35 prosent, franske CAC 40 0,55 prosent, mens britiske FTSE 100 endte ned 0,4 prosent.

Nyheter
Børs