Smilene tilbake på Wall Street

- Investorene kan vente seg flere overraskelser på oppsiden, sier investeringsdirektør. Alle de tre nøkkelindeksene steg torsdag.

En glad trader på New York Stock Exchange - Foto: AP
Børs

S&P 500 brøt rekken på fire dager med fall og steg da optimismen grep Wall Street torsdag. Store varehuskjeder som Costco Wholesale og Gap meldte om salg som toppet forventningene i august. Torsdagens rally på Kina-børsene preget også bildet.Costco og Gap avanserte hhv. 8,6 og 7,6 prosent. Alcoa og Caterpillar viste vei for Dow Jones-indeksen, som steg 0,7 prosent til 9.344,61. S&P 500 var opp 0,9 prosent til 1.003,24 da handelen stengte, mens Nasdaq la på seg 0,82 prosent til 1.983,20 poeng.Mer enn fire aksjer steg for hver som falt på NYSE.- Selskapsresultatene vil fortsette å overraske investorene på oppsiden. Fundamentalt sett tror vi ikke at markedet har gått skoene av seg, sier investeringsdirektør forvalter Hank Smith hos Haverford Trust Co. i Radnor, Pennsylvania, til Bloomberg.Nøkkeltallene torsdag viste at jobless claims kom inn svakere enn ventet, mens den amerikanske innkjøpssjefsindeksen for tjenesteytende næringer (ISM non-manufacturing) steg litt mer enn ventet. Likevel viste den et nytt fall i tjenestesektoren i august.Fredag venter investorene spent på arbeidsmarkedsrapporten for august.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs