Spår børsene ned de neste ukene

Europeiske børser faller til sine laveste nivåer på to uker. - Markedet er overkjøpt, sier økonom.

En megler foran den store sorte tavlen i Frankfurt - Foto: Scanpix

Europeiske børser falt til sine laveste nivåer på to uker torsdag. Bank- og energiaksjer var blant taperne, etter at dagens boligtall fra USA skuffet investorene.FTSEurofirst 300 sluttet ned 1,8 prosent til 988,03.- Markedet er overkjøpt- Boligtallene fikk børsene til å falle. Markedet er overkjøpt, og kan få se et nedsalg med hvilken som helst unnskyldning markedet måtte ha, sier økonom Koen De Leus hos KBC Securities til Reuters.- Jeg vil ikke bli overrasket hvis vi faller 5-10 prosent de neste ukene, legger han til.Banksektoren trakk ned, ifølge nyhetsbyrået etter uttalelser fra sentralbankene i USA og Europa om at de vil trappe ned likviditetslånene til bankene.Standard Chartered, HSBC, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas, Societe Generale og Credit Agricole endte ned 0,2-2,5 prosent.Tyske DAX sluttet ned 1,6 prosent, franske CAC 40 1,7 prosent, mens britiske FTSE 100 endte ned 1,2 prosent.