Sterk krone før rentedom

Den norske kronen holder seg sterk før rentedommen.

Foto: Scanpix

Onsdag er en spennende dag sett med norske makroøyne. Klokken 14.00 rentebeslutningen i fra Norges Bank og fem ledende økonomer som SIX News har snakket med tror Norges Bank vil holde styringsrenten uendret på 1,25 prosent ved rentemøtet denne uken.Mye interessant statistikk kom fra Europa denne morgenen, med foreløpige innkjøpssjefsindekser og industriordrer for ØMU, men markedets største fokus er på Federal Reserves pengepolitiske uttalelse i kveld.- Det er først og fremst viktig om Fed kommer til å si noe om exit-strategier. Nå tror vi det er for tidlig for Fed å begynne å annonsere og gå inn i detalj når det gjelder exit-strategier, men det er det som er i markedet fokus på møtet, sier rentestrateg Jussi Hiljanen i SEB til News Agency Direkt onsdag.Federal Reserve ventes også å si at resesjon i USA er bak oss, og sannsynligvis også at renten vil bli holdt på et lavt nivå en god stund fremover, ifølge Hiljanen.Den norske kronen styrker seg onsdag mot dollar, euro og pund. Klokken 11.20 onsdag koster en dollar 5,82 kroner, en euro koster 8,61 kroner og et pund koster 9,56 kroner.Følg valutamarkedet live her