Strateg: Dette er en ganske sterk cocktail

Europeiske børser fortsatte oppturen torsdag, og særlig to sektorer viste vei. Aksjestrateg peker på en "ganske sterk blanding av positivitet".

Foto: AP

Europeiske børser steg torsdag, og ifølge Reuters var energi- og finanssektoren som viste vei. Samtidig advarer analytikere om at markedet har steget for mye for raskt, og at det kan bli en kort pause i oppgangen før det skal videre opp.- Vi går inn i en periode med sterkere økonomisk vekst, og vi ser konkrete tegn på å være på vei ut av resesjonen. Vi ser at selskaper går inn i denne perioden i en slankere og mer strømlinjet form. Det er en ganske sterk blanding av positivitet, sier aksjestrateg Henk Potts i Barclays Stockbrokers til Reuters.- Rallyet vi ser nå vil ikke vedvare, men alt tyder på at vi i det minste kan holde på denne oppgangen på kortsiktig - hvis vi er litt mer forsiktige, legger han til.I banksektoren steg Standard Chartered, HSBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas, Societe Generale og Credit Agricole 0,4-4,4 prosent.Britiske FTSE 100, tyske DAX og franske CAC 40 la på seg 0,6-0,9 prosent torsdag.