Sur dag for investorene på Wall Street

Dgen begynte slett ikke så ille, men etter hvert var det rødfargen som regjerte på Wall Street onsdag.

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AFP

Det ble ingen jubeldag for investorene på Wall Street onsdag. Indeksene tok den pause mandag, løftet seg igjen tirsdag, og mange trodde oppgangen skulle fortsette.Slik gikk det ikke, og alle de tre hovedindeksene svekket seg i løpet av torsdagens handelDow Jones endte ned 0,83 prosent til 9.748,55 poeng, mens S&P 500 dalte 1,01 prosent. Nasdaq slanket seg med 0,69 prosent.Fallet kom etter Federal Reserve annonserte sin rentebeslutning, og forklares med bekymringer om dere tiltak for å løfte økonomien ut av resesjonen går mot slutten. Dollaren steg i verdi, og trakk ned råvareprisene.- Det FED egentlig signaliserte denne gangen er at de fortsatt har foten på gasspedalen, men de gir ikke flatt jern lenger. De sier ikke at de vil gjøre alt som er mulig for å hjelpe oppgangen i økonomien, sier investeringsdirektør Burt White i LPL Financial til Bloomberg.Ifølge Wall Street Journal ble imidlertid beskjeden fra FED umiddelbart tolket positivt i markedet, men investorene begynte kort tid etterpå å selge energi- og råvareaksjer som følge av fallet i energi- og råvareprisene. Salgspresset spredde seg raskt til andre sektorer.FED holdt som de fleste hadde ventet renten uendret i nivået 0,00/0,25 prosent. Samtidig sa det at de venter "eksepsjonell lav rente" for en forlenget periode.Videre sa de ifølge Bloomberg News at den økonomiske aktiviteten har tatt seg opp, og viste til økning i boligbyggingen, samt at privat forbruk ser ut til å ha stabilisert seg.Aksjene i ratingselskapet Moody's falt hele 8,4 prosent etter Wall Street Journal publiserte en artikkel hvor Eric Kolchinsky, som nylig sluttet i jobben som analytiker i selskapet, uttalte at selskapet fortsatt utsteder oppblåste ratinger.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.aDe ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.