Sur slutt på Oslo Børs - Questerre opp på nyheter

Mens Apptix gikk på en kjempesmell, steg Questerre nok en gang. Børsen ble ikke reddet av USA-tall.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,74 prosent til 297,97. Det ble omsatt verdipapirer for 5,8 milliarder kroner. Forholdet mellom aksjer som steg og falt i verdi var 1 til 2.Questerre Questerre-aksjen steg 11,34 prosent til 10,90 kroner etter det ble klart at det er 66 prosent mer gass på Utica enn tidligere ventet. Questerre har et potensial på feltet på mellom 360 og 1.300 millioner fat oljeekvivalenter.- Vi er veldig fornøyd. Dette er første gang vi har sluppet estimater for feltet, sa Michael Binnion, Questerre-sjefen i en kommentar.Vinnere og tapere Etter kvartalstallene er sluppet ut på markedet, har det verste nyhetstrykket roet seg. Dagens vinner ble Birdstep som klatret 12,39 prosent, mens lille Nio Security steg 11,11 prosent.Apptix falt 37,76 prosent til 1,50 kroner, uten spesielle nyheter rundt selskapet. Oppturen i Apptix tidligere i 00-årene er prosentmessig en av de sterkeste på Oslo Børs. I etterkant har aksjen falt tilbake til gamle bunnivåer.De mest omsatteBlant de mest omsatte aksjene var det små utslag. StatoilHydro falt 0,76 prosent til 130,10 kroner, Yara falt 0,86 prosent til 161,80 kroner, mens Seadrill falt 0,56 prosent til 106,40 kroner.REC-aksjen nærmer seg ny all time low. Solenergiselskapet falt tirsdag 3,75 prosent til 39,22 kroner. Laveste er på 35,53 kroner for REC.Makro Den amerikanske innkjøpssjefsindeksen ISM endte i august på 52,9, mens analytikerstanden så for seg en indeks på 50,5.- I dag er nok alles øyne rettet mot det ene av denne ukens to viktigste nøkkeltall, nemlig innkjøpssjefsindeksen ISM fra USA. Både vi og konsensus regner med at ISM stiger videre i august og bryter den viktige grensen på 50, skrev analytiker Katrine Boye i dagens rapport fra Nordea.Crew Det ble innført børspause i Crew, som opphørte etter det ble klart at obligasjonseierne av de usikrede lånet ikke stemte for restruktureringen.Långiverne lot seg ikke skremme av hovedeier og styreleder Jens Ulltveit-Moes konkurstrussel.- Vi synes forslaget som ligger der er ubalansert. Vi kommer til å stemme mot, sa Kristian Falnes fra Skagenfondene i forkant av møtet.Aksjen endte uendret på 2,36 kroner.Boligtall Tall fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsboliger steg 2,4 prosent fra juli til august. Snittprisen på 20.731 kroner per kvadratmeter tilsvarer en nedgang på 0,4 prosent de siste 12 månedene.Siden årsskiftet er Garanti-prisene opp 12,0 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs