Tapte alt med skrekkportefølje

Nille-gründeren satt med elendige aksjer. Tapte alt.

Foto: Finansavisen
Børs

Brødrene Per Matias og Mons Bertil Aarskog fikk 700 millioner kroner for å selge 70 prosent av billigkjeden Nille for tre år siden. Av dette fikk Mons Bertil Aarskog ut 525 millioner kroner. Disse kronene havnet rett på børs, skriver Finansavisen onsdag.Etter profilerte tap, endte han i fjor i minus med ufattelige 656 millioner kroner. Hans taperportefølje var; Acta, Faktor Eiendom, Thule Drilling og Seabird Exploration.- Han har en egen evne til å bevare roen til tross for store kursfall. Samtidig har jo denne strategien kostet ham fryktelig mye penger. For eksempel ble han for grådig i Acta da han ikke valgte å selge seg ut på kurser rundt 40 kroner med solid gevinst. I stedet har han kjøpt mer på fallende kurser, sa en megler til Kapital for et år siden, ifølge avisen.Det gikk ikke stort bedre med storebror Per Matias. Han tapte stort i blant annet Saga Oil, Umoe Bioenergy og Ability Drilling.

Nyheter
Børs