Telenor krever 266 millioner kroner av IBM

Telenor krever 266 millioner kroner i erstatning fra datagiganten IBM etter det de kaller forsinkelser, mislighold og grov uaktsomhet.

Telenors konsernsjef, Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix

Om to uker skal tingretten avgjøre striden mellom de to kjempene.Telenors krav er på 266 millioner kroner. IBM har svart med å kreve 30 millioner kroner utbetalt for leverte varer og tjenester, og mener selv de bør frifinnes, melder abcnyheter.no.Striden har sin bakgrunn fra 2003 da Telenor ønsket å fornye dataparken sin. De kontaktet da IBM for hjelp. Ikke lenge etter at prosessen startet kritiserte teleselskapet både kvaliteten og leveringstiden til IBM.I august 2007 møttes selskapenes toppledelser for å bidra til en avklaring og vurdere prosjektets videreføring. Man ble da enige om å bedre styringen av prosjektet og forsøkte å gjenskape tilliten. Men uenighetene forsetter.Telenor har ført opp 18 vitner, mens IBM har 12. Saken starter mandag 5. oktober og er beregnet avsluttet fredag 13. november. (©NTB)