Tung dag på børsen

Oslo Børs falt bredt mandag, med REC, Yara og DNO i spissen, men en gammel kjenning steg 67 prosent.

Det var helrødt på Oslo Børs mandag. Hovedindeksen endte til slutt ned 1,1 prosent til 321,84.Også ellers i Europa var trenden entydig negativ. Ved stengetid klokken 17:30 var DAX-indeksen i Frankfurt ned 0,6 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris stod i minus 0,7 og 0,3 prosent.Wall Street var lenge negativ etter at ledende indikatorer kom inn svakere enn ventet, men nå er bildet blandet. Så langt er Dow Jones ned 0,4 prosent og Nasdaq opp 0,2 prosent.Se dagens TV-sending med Trygve Hegnar her.Oljeprisen rett ned En fallende oljepris la en demper på Oslo Børs. Nå går Brent-olje for levering i november for 68,67 dollar fatet, ned 3,7 prosent. I løpet av dagen har prisen falt nesten tre dollar Ifølge Reuters stiger bekymringene for hvor fort økonomien vil hente seg inn. I tillegg viser etterspørselen etter bensin svakhetstegn. Tegn til svakere etterspørsel etter drivstoff fører til økte spekulasjoner om at prisen har steget for kraftig i forhold til det økonomiske oppsvinget, melder Reuters. Oljeprisen har mer enn doblet seg siden finanskrisen, da prisen var nede i nesten 30 dollar fatet. For nærmere én måned siden nådde prisen 75 dollar.StatoilHydro-aksjen endte ned 1,2 prosent til 132,40 kroner.DNO I en pressemelding datert 19. september, kom det frem at det faktisk var de kurdiske regionale myndighetene (KRG) som var kjøperen av DNO-aksjer 10. oktober 2008. Oslo Børs har tidligere offentliggjort denne informasjonen, som DNO har nektet på. DN skriver i dag at KRG tjente 100 millioner kroner på handelen, og at DNO var aktiv del av salget, som selskapet selv omtalte som "megler til megler"-salg.Se Trygve Hegnars kommentarer om DNO her DNO-aksjen var ned fire prosent til 6,66 kroner da det ble innført suspensjon etter ønske fra selskapet selv. Denne vil bli opphevet når DNO har sendt ut en melding til markedet.Yara ned på resultatvarsel Yara sier de ikke har noen ny guiding å komme med etter at canadiske Potash varsler om lavere salg og etterspørsel, melder Reuters. Guidingen tas ned fra 4,00-5,00 dollar per aksje til 3,25-3,75 dollar per aksje, meldte selskapet. Potash sammenligner med guidingen gitt i juli.DnB NOR Markets, som allerede opererer med en salgsanbefaling på Yara, mener imidlertid nyheten har liten effekt på det norske selskapet.Aksjen falt 2,8 prosent til 190,50 kroner.Børstaper etter melding En nederlandsk domstol har dømt Oceanteam ASA til å betale VOF Bouwcombinatie Egmond (BCE) 3,2 millioner euro pluss renter fra 29. mai 2009. Meldingen sendte Oceanteam til topps på taperlisten med et fall på 18,2 prosent til 72 øre.Tungvekterne Tunge aksjer som REC, Orkla, PGS, Tandberg, Aker Solutions og Frontline falt 2,3-4,3 prosent.Og lettvekteren Artumas er en gjenganger på vinner- og taperlisten. I dag gikk aksjen helt til topps med en oppgang på 66,7 prosent til fem øre.StatoilHydro bare nest mest omsatt Det ble omsatt verdipapirer for 4,9 milliarder kroner. Norsk Hydro, StatoilHydro og REC var mest omsatt.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.