Uregelmessige funn hos lakseprodusenter

Brev fra russiske veterinærmyndigheter viser at det er gjort uregelmessige funn hos to navngitte norske lakseprodusenter.

Marine Harvest i Puerto Montt i Chile - Foto: Scanpix

Ifølge IntraFish har Mattilsynet mottatt et brev fra russiske veterinærmyndigheter hvor de skriver at det er gjort uregelmessige funn hos to navngitte norske lakseprodusenter, melder TDN Finans.- Det fremgår at det er to anlegg som det er gjort funn på. Etter mine kilder så er ingen av dem eid av børsnoterte selskaper, og kun det ene er et stort anlegg. Uansett så har det ingen praktisk betydning for omsetningen av norsk laks til Russland, sier analytiker Aslak Berge i First Securities.- Hvis derimot den opprinnelig planen i forrige uke, men ni anlegg, hvorav flere store anlegg hadde blitt stengt, hadde det gitt betydelige utfordringer for handel av laks til Russland. Men med den løsningen som er nå har det ingen praktisk betydning for varestrømmen, fortsetter Berge.Ifølge nyhetsbyrået har analytikeren inntrykk av at investorenes bekymringer rundt situasjonen har avtatt.