- Vi fikk flere tsunamier i bakhodet samtidig

Bilbrødrene Rolf og Per Ove Nerland har tapt store beløp i aksjemarkedet.

Gudmundur Einarsson, Svein V. Simensen og Per Ove Nerland (Nerland Autosalg og Nerland Invest). Foto tatt under den ekstraordinære generalforsamlingen - Foto: Finansavisen

Bilkremmerne Rolf og Per Ove Nerland gjorde opp fjoråret med kjempeunderskudd. Ifølge Finansavisen tapte de to brødrene over en kvart milliard kroner og har 100 millioner i negativ egenkapital i sine to selskaper.Skeie Drilling & Production er en av investeringene som har gått rett vest.- Selskapet sa de var fullfinansiert. Det var de ikke, sier styreleder Per Ove Nerland til Finansavisen. Det kostet selskapet 138,9 millioner kroner.Nerland-brødrene har også tapt store beløp på fiskeriselskapet Ross Olympic og Tandberg Data.- Vi fikk flere tsunamier i bakhodet samtidig, sier Nerland om det som skjedde i selskapet i fjor.Nerland-brødrenes investeringsselskap Nerland Investment fikk et underskudd på 242 millioner kroner. Selskapet hadde ved utganen av 2008 med verdier for bare 45 millioner, en langsiktig gjeld på 140 millioner og en negativ egenkapital på 95 millioner kroner.Nerland Autosalg hadde ved årsskiftet en bankgjeld på 120 millioner. Styret i selskapet truer i sin beretning med at et negativt utfall av refinansieringen vil medføre at selskapet må begjære oppbud.- Vi har kommet til en løsning og refinansiert selskapet nå, sier Per Ove Nerland til savisen.