- Vi gir aksjen en klar kjøps-anbefaling

Estimatene for selskapet blir hevet og meglerhuset flesker til med en kjøpsanbefaling på Norsk Hydro. Les hvorfor her.

To brasilianske tradere - Foto: AP

Hydro-aksjen er de seneste dagene blitt handlet på 40-tallet, og har dermed doblet seg siden bunnen fra mars i år, skriver Finansavisen.Carnegie-analytiker Tom Christian Jandal tror imidlertid aksjen har mer å gå på, ifølge en ny analyse denne uken.- Jeg tror Hydros kostnadsposisjon i forhold til konkurrentene vil utvikle seg veldig gunstig, sier han.Hydro er i dag en av verdens største produsenter av aluminium. For å produsere lettmetallet trengs det mye energi, noe Hydro har rikelig av.Det skyldes først og fremst vannkraftstasjonene selskapet eier i Norge, men også en svært gunstig gasskontrakt på 25 år ved Hydros nye smelteverk i Qatar.Den unike energiposisjonen til Hydro, gjør at Jandal spår at selskapet vil gjøre det veldig sterkt når verdensøkonomien etter hvert normaliseres.