Vinneren steg 50 prosent - DNO ble dagens snakkis

Artumas Group ble dagens vinner, med en oppgang på 50 prosent. I DNO ble det avslørt en hemmelighet som i første omgang løftet aksjen. En aksje ble stoppet like før stengetid.

Foto: DNO

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,06 prosent til 325,53 fredag.Det ble omsatt aksjer for 7,7 milliarder kroner, og dermed er oppgangen på 4,2 prosent denne uken også kommet på markert høyere volum. Det er positivt.Forholdet mellom aksjer som steg og falt var imidlertid ikke bedre enn knapt 8:7.Vinneren og tapereArtumas Group ble dagens vinner på Oslo Børs med en oppgang på 50 prosent, fra all-time low på 2 øre, til 3 øre. Aksjen var opp 100 prosent, til 4 øre hele dagen, men like før børsen stengte falt den litt tilbake.Det ble omsatt for 2,8 millioner kroner i aksjen, men det kom ikke noen nyheter av betydning fra selskapet fredag.Aksjen er ned 99,9 prosent fra toppen på 70,25 kroner i mai 2007.TSU steg 17,5 prosent til 47 øre, mens Green Reefer endte opp 17,1 prosent og ble omsatt for drøyt 600.000 kroner. Heller ikke her kom det nyheter av betydning fredag.Petrolia Drilling og EDB hadde også en god dag, med en oppgang på henholdsvis 13,7 og 13,2 prosent.SAS kom også som en rakett mot slutten, og endte opp 8,2 prosent, til 4,1 kroner. Her meldte styret like før børsslutt at alle styremedlemmene går ned 25 prosent i honnorar og sparer selskapet for 11 million svenske kroner på årsbasis.Aker Seafoods ble også en av dagens vinnere og steg 3,8 prosent etter at fortrinnsrettsemisjonen er overtegnet og at innsidere kjøper. Aksjen var imidlertid opp nesten 10 prosent da stengetiden nærmet seg, men falt altså litt tilbake like før børsen stengte.Ekornes lå lange an til å bli dagens taper, ned 6,7 prosent til 98 kroner, men den hentet seg litt inn mot slutten og endte til slutt ned 5,3 prosent til 99,5 kroner. Her ble det omsatt aksjer for knapt 3,5 millioner kroner.Dagens taper ble American Shipping Company, med et fall på 6,4 prosent, til 6,55 kroner.Blandet blant tungvekterne Statoil falt 1 prosent til 134 kroner etter at oppgangen i oljeprisen stoppet fredag. Brent for levering i november lå ved børsslutt på 71,3 dollar, ned 0,4 prosent.Det er ingen god forklaring i markedet på hvorfor REC steg nesten 7 prosent, til 52,8 kroner, men det var antagelser i markedet om at det er fordi sektoren har vært dømt nord og ned, som følge av prisfall og frykt for ytterligere prisfall. I tillegg hadde Q-Cells kapitalmarkedsdag fredag, noe som også kan ha bidratt til noen positive signaler for sektoren.Like før børsslutt torsdag meldte Fidelity at de hadde kjøpt 1,3 millioner aksjer og nå eier over 5 prosent av aksjene. Det kan også ha ligget i bunnen for fredagens oppgang. Totalt ble det omsatt aksjer for nær 1,1 milliarder kroner i REC fredag.DNO ble omsatt for over 103 millioner kroner, og nyheten om at den kurdiske oljeministeren i fjor høst skal ha brukt over 170 millioner kroner på å kjøpe 43 millioner DNO-aksjer, ble tolket som positivt for aksjen i markedet.Vi bare spør: Hva skjer om han nå blir tvunget til å selge aksjene? Hvordan vil det gå med aksjen da? Og vil oljeministeren jobbe like godt for DNO nå som hemmeligheten er avslørt?DNO ble også et samtaleemne i Økonominyhetene med Trygve Hegnar fredag.Andre hendelserDa det gjenstod 25 minutter av fredagens handel i Seabird Exploration ble den stoppet.Aksjen var store deler av dagen opp 11 prosent til 2,2 kroner, uten at det var kommet noen nyheter fra selskapet, men da aksjen spratt opp, og var opp nesten 19 prosent for dagen, ble handelen stoppet. Det var da omsatt aksjer for 1,6 millioner kroner i aksjen.Pausen i handelen ble opphevet etter at børsen hadde stengt.Største aksjonær i SBX er Mons Holding med 12,64 prosent og Ferd Invest med 9,94 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.