Wall Street knuste nesten gamle rekorder

Wall Street var tirsdag en hårsbredd unna å ta knekken på et år gamle børs-rekorder. Oppgangen i USA fortsetter.

En glad trader på New York Stock Exchange - Foto: AP

Det ble tirsdag en solid dag for amerikanske investorer, og etter en liten pause i oppgangen mandag så det ut til at veien oppover fortsetter.Alle de tre hovedindeksene endte opp, og Dow Jones la på seg 0,52 prosent til 9.829,87 poeng mens S&P 500 endte opp 0,66 prosent.Nasdaq gikk til slutt opp 0,39 prosent.- Oppgangen i aksjemarkedene vil fortsette og en hver korreksjon vil bli liten. Appetitten for mer risikofulle eiendeler fortsetter å øke. Det er mye kontanter på sidelinjen, amerikansk næringsliv har vært veldig flink med kostnadene og den globale økonomien bedrer seg, sier investeringsdirektør James Dunigan i PNC Financial Services Group til Bloomberg.Ifølge nyhetsbyrået begynte aksjeoppgangen etter Den asiatiske utviklingsbanken oppjusterte sitt anslag for økonomisk vekst i Kina, India og Indonesia. Det er nå ventet at økonomien i Asia unntatt Japan vil vokse med 3,9 prosent i år.Finans var den bransjen som steg mest av de ti bransjene som inngår i S&P 500-indeksen. Finansaksjene steg 2,3 prosent og endte dermed på sitt høyeste nivå siden november 2008.Aksjene i JPMorgan steg tirsdag 4,3 prosent til 46,47 dollar, noe som er den største oppgangen siden 15. juli.Bank of Americas bankanalytikere ledet av Guy Moszkowski oppjusterte sitt anslag for JPMorgans tredjekvartalsresultat fra 0,46 til 0,49 dollar pr aksje.Samtidig mener de at JPMorgan og Goldman Sachs er de beste kjøpene blant amerikanske bankaksjer. Goldman Sachs steg 1,7 prosent til 185,52 dollar, noe som er den høyeste kursen siden juli 2008.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.