Alt går rett vei for kronen

Pundet nærmer seg 8-tallet. Tre viktige fasetter peker alle mot sterk krone.

Foto: Scanpix
Børs

Et britisk pund blir i morgentimene omsatt for 9,02 kroner. Dette er tidenes laveste notering for pundet mot kronen.Den norske kronen fortsetter å styrke seg mot både dollar, euro og pund. Det er mange faktorer som taler for kronestyrkelse;Olje Med en svakere dollar, blir det større etterspørsel etter olje blant finansielle aktører, og oljeprisen har derfor steget den siste tiden. Dette er positivt for norske kroner.Børs Hovedindeksen på Oslo Børs satte i går ny rekord for året, og endte på 329,68. Børsoppgang fører til økt etterspørsel fra utenlandske investorer til å veksle i norske kroner. Dette er positivt for kronen.Renten Den australske sentralbanken valgte å heve styringsrenten 0,25 prosentpoeng til 3,25 prosent tirsdag. Mange ser nå mot Norge og venter at Svein Gjedrem snart vil begynne å sette opp renten. Dette bidrar også til at det er mer interessant for utlendinger å sitte med norske kroner.

Nyheter
Børs