Børsrakett og bjørnefond mest populære

Disse verdipapirene handlet daytraderne i september.

Børs

Den mest kjøpte aksjen av privatpersoner i september var StatoilHydro etterfulgt av XACT Derivat BEAR, Algeta, Royal Caribbean Cruises og Petroleum Geo-Services. Den mest solgte aksjen i september var Yara etterfulgt av REC, Telenor, Seadrill og DNO.- Totalt nettosolgte privatpersoner aksjer for 389 millioner i september. Det store nettosalget skyldes at mange har tatt hjem gevinster etter oppgang på 5 % i september og 43 % hittil i år. Unntaket er selvfølgelig DNO som vi finner både på listen over de mest handlede og mest solgte aksjene i september. Her var det i stedet dessverre mange som måtte gå ut av aksjen med tap når aksjen åpnet for handel etter suspensjonen, sier Anders Skar, daglig leder Nordnet.Listen over de ti mest populære aksjene for privatpersoner målt i antall handler domineres av OBX-aksjer. Mest populære igjen var solenergiselskapet REC etterfulgt av XACT Derivat BEAR, Yara, Norsk Hydro, DNO, Seadrill, XACT Derivat BULL, Petroleum Geo-Services, StatoilHydro og Questerre.- I det korte perspektivet synes privatpersoner å være usikre på børsens videre utvikling. Børsen har steget mye hittil i år, og de private sparernes handlinger fremover bestemmes nok mye av det som skjer i den kommende resultatsesongen for tredje kvartal, avslutter Skar.

Nyheter
Børs