Daytraderne gikk med gevinst

Skrekkmåned ble gevinstmåned for private aksjesparere.

Anders Skar, daglig leder Nordnet - Foto: Selskapet
Børs

- Statistisk sett er dette årets dårligste børsmåned, og med fjorårets Lehman konkurs og børsmassakre friskt i minne var mange private aksjesparere spente på børsutviklingen i september. Men i stedet for en ny skrekkmåned ble det børsoppgang og gevinstsikring for de private aksjesparerne, forteller daglig leder Anders Skar i Nordnet Bank i en melding.Privatkunder hos Nordnet, Netfonds, E-Trade og Skandiabanken gjorde 574.961 transaksjoner og omsatte aksjer for 44,3 milliarder i september. Dette tilsvarer 19,9 % av antallet transaksjoner og 15,6 % av volumet på Oslo Børs. Nordnet Bank var største megler på Oslo Børs målt i antall transaksjoner med en markedsandel på 11,7 %. DnB NOR var største megler målt i omsatt volum med en markedsandel på 8,8 %.- Aktiviteten hos private aksjesparere og tradere økte med 16,2 % målt i antall transaksjoner og med 20,5 % målt i omsatt volum sammenlignet med august. Etter en rolig sommer har vi gradvis sett et økende aktivitetsnivå blant private aksjesparere og tradere. Sammenligner vi aktivitetsnivået i september med det turbulente fjoråret ser vi kun en liten reduksjon på rundt 5 %, forteller Skar videre.

Nyheter
Børs