DNO opp 68 prosent

Investorer har nesten doblet pengene sine mens DNO har vært ute av Kurdistan.

Foto: DNO
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 1,42 prosent til 324,76. Det er omsatt verdipapirer for 2,6 milliarder kroner før lunsj tirsdag. Forholdet mellom aksjer som stiger og faller i verdi er 2 til 1.Selv om børsen stiger, så er det kun ett tema på alle lepper tirdag; DNO.DNODNO International opplyser at man med umiddelbar effekt er igang igjen med produksjonen i Nord-Irak. DNO har vært i kontinuerlig diskusjoner med KRG de siste ukene for å løse problemene som har oppstått.DNO kan dermed fortsette i rollen som operatør uten restriksjoner. Inntil en fremtidig betalingsmekanisme for råolje-eksport er på plass, vil DNO fokusere på lokalt salg.- Mye ble løst i forbindelse med KRG-representantens møte med Oslo Børs i Oslo i forrige uke, sier analytiker Trond Omdal i Arctic Securities til HegnarOnline.Omdal har tidligere uttalt et meget bullish kursmål på 8,50 kroner for aksjen. DNO stiger tirsdag 31 prosent til 5,02 kroner.Da det ble kjent at DNO var ute av Kurdistan, falt aksjen ned til 2,98 kroner. I perioden DNO har vært ute av Nord-Irak har aksjekursen steget 68 prosent!SeadrillJohn Fredriksens Seadrill (rederen har en eierandel på 33,26 prosent), har inngått en kontrakt med Red Sea Petroleum Operating Company Limited for jackup-riggen "West Prospero". Ifølge en børsmelding er avtalen verdt 49,9 millioner dollar, og arbeidet vil ta til i desember 2009.Seadrill stiger 2,64 prosent til 120,50 kroner.Vinnere og tapereForuten DNO, stiger Oslo Axess-selskapet Star Reefers 14 prosent, Aker Floating Production stiger 8 prosent, mens DnB NOR stiger 4,91 prosent til 68,35 kroner.Fara-aksjen faller 10 prosent, Birdstep faller 7 prosent, mens IGE faller 6,9 prosent.De mest omsatte StatoilHydro-aksjen er opp 1,18 prosent til 128,30 kroner etter en sterk dag på Wall Street mandag. Et fat nordsjøolje blir i lunsjtiden omsatt for 68,97 dollar. Årsaken til en sterk oljepris er blant annet en svekket dollar. Dollaren svekket seg etter signaler fra Midt-Østen angående oljeoppgjør i annen valuta enn dollarTelenor faller 1,99 prosent til 71,30 kroner etter gårsdagens opptur, mens overnevte DnB NOR stiger 4,76 prosent til 68,25 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs