Går glipp av 140 mill. i aksjegevinst

Tandberg-sjef Fredrik Halvorsen får rundt 45 millioner dersom Cisco-budet blir godkjent. Halvorsen og resten av ledergruppen går imidlertid glipp av en aksjegevinst på 140 millioner kroner.

Fredrik Halvorsen, tidligere konsernsjef i Tandberg - Foto: Finansavisen
Børs

I perioden fra 2006 til 2008 hadde Tandberg-ledelsen et langsiktig aksjebasert insentivprogram, skriver Finansavisen fredag.Etter planen skulle ledelsen dele opptil 1,5 millioner Tandberg-aksjer, etter at toppsjefene ble vurdert i forhold til krevende personlige og selskapsspesifikke resultatkriterier. I tillegg var kriteriene utformet for å sikre verdiskapning for aksjonærene.Les alt om Tandberg-budet her!I februar i år fastslo kompensasjonskomiteen at alle kriteriene var oppfylt. Dette ble også godkjent av styret, men for å unngå utvanning og for å forenkle skattebetaling for medlemmene i ledergruppen, ble det besluttet å utbetale bonusene kontant.For i alt ni personer i den utvidede ledergruppen utgjorde betalingen 13,3 millioner dollar, eller cirka 92 millioner kroner. Det tilsvarer et gjennomsnitt på 1,5 millioner dollar pr medlem av ledergruppen, ifølge Tandbergs årsrapport.Dersom ledergruppen i Tandberg like etter årsskiftet hadde gått for aksjer, fremfor kontanter, ville ledelsen mer enn doblet bonusene i løpet av et drøyt halvår.De 1,5 millioner aksjene ville i går formiddag hatt en markedsverdi på 230,3 millioner kroner.

Nyheter
Børs