Hydro-rally da børsen suste inn til årsbeste

En offensiv oljepris sørget for en sterk sluttspurt for hovedindeksen på Oslo Børs torsdag. Norsk Hydro steg 8,8 prosent og var den store stjernen, men flere andre tungvektere steg 5-8 prosent. Vinneren smalt opp 27 prosent.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte i dag opp 2,55 prosent på 335,61 poeng - årets høyeste sluttnotering.På slutten av dagen var hovedindeksen oppe i 335,61 poeng, som er ny årsbeste. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 8,54 milliarder kroner.Oljeprisen på offensiven Oljeprisen har vist en oppadgående trend torsdag, men trenden har forsterket seg de siste timene. Brent-olje for levering i november handles for 69,35 dollar fatet, opp 2,15 dollar i dagens handel. WTI-oljen går for 71,51 dollar fatet, opp 1,94 dollar.Dette er over nivåene ved børsens stengetid i går, da Brent og WTI gikk for hhv. 68,53 og 70,93 dollar fatet.Oljeprisen falt tilbake i går kveld etter publiseringen av de amerikanske oljelagrene . Disse falt med 1,0 millioner fat til 337,4 millioner fat sist uke, mens de var ventet å øke med 2,2 millioner fat, ifølge Reuters.Samtidig har gårsdagens sterke tall fra Alcoa - og dagens jobless claims som viste mindre fall enn ventet - styrket investorenes tro på at økonomien er i ferd med å hente seg inn - noe som også kan bety høyere etterspørsel etter olje.StatoilHydro opp Samtidig spiller den svakere dollaren inn.- Jeg er fortsatt litt skeptisk til disse resultatene, men det ser ut som investorer kommer til å se mellom fingrene med det - og enn så lenge akseptere inntjening basert på kostnadskutt, sier CMC Markets-analytiker James Hughes til Reuters.StatoilHydro endte opp 1,55 prosent til 131 kroner. Mye omtalte DNO endte dagen ned 2,45 prosent. Ellers i energisektoren markerte Questerre seg veldig positivt med en oppgang på 8,8 prosent.Det norske steg 2,67 prosent til 49,90 kroner. I går ble det kjent at Kjell Inge Røkkes Aker ASA har kjøpt seg ytterligere opp.Hydro dagens vinner Den største vinneren blant tungvekterne i dag ble Norsk Hydro, som steg 8,8 prosent til 42,50 kroner på dagens høyeste volum: 1.631 millioner kroner. Oppgangen trigges av gårsdages Alcoa-tall, som kom inn bedre enn ventet.Les mer om Alcoa-tallene her. Analytiker Henrik Schultz i Argo Securities fikk dermed rett da han tidligere i dag spådde aksjen over 40 kroner.Gudmund Halle Isfeldt i DnB NOR Markets påpeker overfor TDN Finans at Alcoa setter tonen for aluminiumssegmentet.- Men det er viktig å være klar over at Hydro i større grad utfordres av en sterk euro og norsk krone. Nedstrømsegmentet til Alcoa var det som overrasket mest, mens oppstrømsbiten leverte tall mer på linje med forventningene. Hydro viste i forbindelse med 2. kvartal at de er på rett vei, men dollaren vil nå gi en mer negativ effekt på marginene i de områdene der inntektene er i dollar og kostnadene i euro eller norske kroner, sier analytikeren til nyhetsbyrået.Andre sterke tungvektere Oljeservice viste også styrke torsdag, og spesielt Subsea 7, Sevan Marine og Seadrill. Førstnevnte steg 7,76 prosent, mens de to sistnevnte la på seg hhv. 6,1 og 5,3 prosent.- Det virker som flere nå blir komfortable med at etterspørselen og kontraheringen kommer tilbake. De store oljeselskapene har nesten vært helt borte fra arenaen, og det er egentlig kun de nasjonale selskapene som har vært aktive på riggslutninger, så når de kommer tilbake kan markedet fort bedres igjen, sier Carnegie-analytiker Atle Hauge om Seadrill til TDN Finans.Ellers i sektoren steg Aker Solutions og Acergy hhv. 3,7 og 4,0 prosent.Vi merker oss videre at Storebrand la på seg 7,6 prosent til 37,54 kroner, mens Telenor endte opp 4,2 prosent til 72 kroner.Oppgangen i bulkratene virker positivt inn på Golden Ocean og Jinhui, som endte opp hhv. 2,95 og 6,5 prosent. Belships ble sogar dagens relative vinner med en oppgang på hele 26,9 prosent.I topp og bunn Utenom DNO var det få store negative utslag blant de mest omsatte. Norske Skog falt 1,8 prosent. Selskapet meldte i dag om nye oppsigelser.I toppen av taperlisten finner vi IGE, som falt 7,14 prosent. Hjellegjerde og Kverneland falt tilbake hhv. 4,2 og 3,1 prosent.I andre enden, og nærmest Belships, var Oslo Axess-noterte Thin Film med en oppgang på 13 prosent. Telio steg med 12 prosent. BW Offshore og Diagenic la på seg hhv. 9,8 og 9,6 prosent.BW Offshore meldte i dag at selskapet har signert en intensjonsavtale for Petrobras FPSO-en P-63. Produksjonsskipet skal jobbe på Papa Terra-feltet utenfor kysten Brasil, med forventet oppstart tidlig 2013.Selskapet jobber sammen med den brasilianske industrigrupperingen QUIP.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs