REC-lån overrasker ikke

SEB Enskilda ikke overrasket over størrelsen på REC-lån.

To ansatte på et av RECs anlegg - Foto: REC
Børs

I en børsmelding fra REC går det frem at selskapet henter 300 millioner euro, eller 2,5 milliarder kroner i obligasjonsmarkedet. REC skal bruke milliardene til å sikre den finansielle stabiliteten for REC Group, og vil brukes til generell drift.SEB er ikke overrasket over størrelsen eller betingelsene i RECs konvertible obligasjonslån, ifølge TDN Finans.- Basert på samtalene med selskapet virker det som selskapet kan ønske å ha en større finansiell buffer hvis markedet fortsetter å være utfordrende, men kan også være interessert i å gjøre en konvertibel obligasjon for å øke selskapets fleksibilitet til å forfølge strategiske muligheter, skriver analytiker Truls Engene og Atle Vereide, ifølge nyhetstjenesten.Ved konvertering av lånene forventer analytikerne en utvanning på EPS med 5-6 prosent ved låneutstedelsen.

Nyheter
Børs