To aksjer stiger over 13 prosent på frisk børs

Oslo Børs har en frisk og solid torsdag. På toppen av vinnerlisten finner man to aksjer som begge stiger over 16 prosent. (Oppdatert kl. 10.45)

Børs

Oslo Børs har fått en relativt solid start på torsdagen. Cirka to timer etter åpning er hovedindeksen opp 0,98 prosent til 330,37.Ny årsbeste er nå 331,88. Det er så langt omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,63 milliarder millioner kroner.Blant de aksjene som gjør det aller best finner man Belships og Eitzen Chemical, som begge stiger over 16 prosent.Norsk Hydro stiger etter at det amerikanske aluminiums-selskapet Alcoa la frem sterke tall onsdag kveld.Birdstep og Apptix har derimot en dag preget av fallende aksjekurs så langt.Oljeprisen stiger etter fallFor andre dagen på rad gjentar det samme mønsteret seg hva gjelder oljeprisen: Oljen faller om kvelden, for så å heve seg noe dagen etter.Torsdag skjer det igjen, men som på onsdag omsettes oljen for nivåer lavere enn det som var tilfelle da børsen stengte dagen i forveien.Brent for levering i november omsettes torsdag morgen for 67,84 dollar, opp 0,97 prosent dette døgnet, mens WTI-oljen er opp 0,88 prosent og omsettes for 70,18 dollar.Oljeprisoppgangen torsdag forklares med en svekket dollar mot euro.- Generell svekkelsen av den amerikanske dollaren støtter oljeprisen, som falt i går kveld, men finner støtte i markedet i dag, sier direktør Jonathan Barratt i Commodity Broking Services til Bloomberg .De amerikanske råoljelagrene falt med 1,0 millioner fat til 337,4 millioner fat i forrige uke, mot en ventet oppgang på rundt 2,0 millioner fat, ifølge Bloomberg News.MarketWatch forklarer prisnedgangen onsdag med at lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet viste en oppgang i bensinlagrene på 2,9 millioner fat til 214,4 millioner fat, noe som var mer enn den ventede økningen på 1 million fat.StatoilHydro-aksjen stiger torsdag 0,31 prosent til 129,40 kroner. Blant de andre store og mest omsatte aksjene er det oppgang for de fleste med unntak av Yara og RCCL.Vinner- og taperaksjer Øverst på vinnerlisten på Oslo Børs nå finner man selskapet Belships som stiger 16,92 prosent til 7,60 kroner.Eitzen Chemical stiger 13,72 prosent til 2,90 kroner.Norsk Hydro stiger 6,96 prosent til 41,76 kroner, nøyaktig slik analytiker Henrik Schultz i Argo Securities forventet. Han uttaler torsdag at han venter aksjen over 40 kroner som følge av de sterke tallene fra USA-selskapet Alcoa.Les mer om Alcoa-tallene her.BW Offshore, Jinhui Shipping og Scorpion Offshore er også opp så langt.Taperlisten toppes av Birdstep som daler 12,50 prosent til 2,24 kroner. Apptix faller 6,52 prosent til 0,86 kroner.Scana Industrier, TTS Marine, SAS og Kverneland faller også på børsen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs