Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp tre prosent før den sluttet på 357,75 poeng. Det er årets høyeste sluttnotering. Det ble omsatt aksjer for 8,2 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i januar, har gått opp 2,95 prosent og står nå i 79,30 dollar.Store selskap som Statoil, Yara, DnB NOR og Norsk Hydro klatret henholdsvis 3,11 prosent, 5,11 prosent, 4,64 prosent og 3,78 prosent.For noen uker siden kunne vi lese en aksjonærgruppe, som representerte 24 prosent av aksjene i Tandberg, avviste budet på 153,50. Mange spekulerte derfor i om Cisco ville heve budet eller om det kunne bli en budkrig.- Det er 60 prosent sjanse for at Cisco øker budet. Jeg tror ikke på budkrig, sa Anita Huun, analytiker i Handelsbanken Capital Markets, til HegnarOnline på fredag.I dag kom meldingen om at Cisco øker budet på Tandberg til 170 kroner. Budet har forhåndsaksept fra Folketrygdfondet og OppenheimerFunds, som representerer i overkant av 40 prosent av aksjene i Tandberg. I dag gikk aksjen opp 3,55 prosent før den sluttet på 163,20 kroner.Åtte av ti Tandberg-analytikere anbefaler investorer å akseptere budet fra Cisco, mens to anbefaler å ikke akseptere. Det fremgår av en undersøkelse foretatt av TDN Finans mandag. Budet, som gjelder til 1. desember 2009 klokken 17.30, verdsetter Tandberg til 19 milliarder kroner. Trygve Hegnars Periscopus AS kjøpte fredag 84.056.035 aksjer i Hurtigruten. Trygve Hegnar eier da 20,01 prosent av selskapet og er dermed største aksjonær i Hurtigruten.Dersom Hegnar betalte 3,05 kroner pr. aksje, som er naturlig å anta ut fra tilgjengelig informasjon, så la han 256,37 millioner kroner på bordet. Aksjen endte fredag opp 35,59 prosent før den sluttet på fire kroner. I dag gikk den ytterligere 16,25 prosent.Forrige uke var Hurtigrute-sjef Olav Fjell gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar. Opera Software opplevde et krakk etter dagens kvartalspresentasjon. Ved børsslutt hadde 26,72 prosent av børsverdien fordunstet.I tredje kvartal 2009 fikk Opera et resultat etter skatt på minus 11,99 millioner kroner, mot 33,31 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 134,76 millioner kroner, sammenlignet med 124,72 millioner kroner i fjor. Det var ventet en topplinje på 162 millioner kroner i kvartalet, viser data samlet inn av Reuters. Crew melder om et resultat etter skatt på minus 23,1 millioner dollar i tredje kvartal 2009, mot et negativt resultat på 111 millioner dollar i samme periode året før. Driftsinntektene beløp seg til 34 millioner dollar, sammenlignet med 45 millioner dollar i fjor.Crew skriver i en børsmelding at selskapet ønsker å flytte siste 20 prosent av de resterende obligasjonslåne i et nytt obligasjonslån med forfall 30. september 2012. Selskapet ønsker at Intex Resources konverterer lån for 9,8 millioner dollar til aksjer. Crew-aksjen falt ni prosent. Ferske tall fra amerikanske myndigheter viser at detaljhandelen steg med 1,4 prosent i oktober. Det var ventet et hopp på 0,9 prosent, viser vår Market Watch-kalender. Eksklusive biler var oppgangen på 0,2 prosent, mot ventet 0,4 prosent.Septembertallene ble revidert fra minus 1,5 prosent til minus 2,3 prosent, mens de eksklusive biler ble revidert fra pluss 0,5 prosent til pluss 0,4 prosent.Samtidig har det blitt kjent at Empire Manufacturing-indeksen endte på 23,51 i november, mot 34,57 i oktober. Analytikerstanden ventet en indeks på 30,0.Lagrene av usolgte varer for detaljhandel, grossister og fabrikker falt 0,4 prosent på månedsbasis i september. Analytikerstanden ventet en nedgang på 0,7 prosent. Samtidig ble det kjent at augusttallene ble revidert fra en nedgang på 1,5 prosent til en nedgang på 1,6 prosent.Se også på web-TV. Dagens gjest var Espen Furnes fra Delphi Fondene.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .