Nikkei 225-indeksen i Tokyo steg 0,21 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong like før stengetid er opp 1,46 prosent. Lille CSI 300 i Shanghai er opp 2,86 prosent.
Obama i AsiaGull
President Barack Obama understreket viktigheten av ytrings- og religionsfrihet da han mandag talte til kinesiske studenter i Shanghai.- Alle mennesker, også etniske og religiøse minoriteter, har krav på slike rettigheter, uansett om de befinner seg i USA, Kina eller andre land, sa Obama.Fredag innledet den amerikanske presidenten en ni dager lang asiatisk rundreise i Japan, der han ble ønsket velkommen av statsminister Yukio Hatoyama.Forholdet mellom USA og Japan har vært anstrengt den siste tiden, som følge av en krangel om de amerikanske basene i landet, men Obama understreket hvilke tette bånd som fortsatt eksisterer.- Jeg vil at alle amerikanere skal vite at vi satser i denne regionen, for det som skjer her, påvirker også våre egne liv hjemme, sa Obama i en tale i Tokyo.Prisen på gull fortsetter å stige, og det edle metallet ble mandag morgen omsatt for rekordhøye 1.126 dollar per unse i Asia.En unse tilsvarer 28,35 gram, og 1 gram gull er dermed verdt drøyt 222 kroner.Gullprisen har steget med over 10 prosent de siste tre ukene, og amerikanske analytikere spår at oppgangen vil fortsette.Prisoppgangen skjøt fart tidligere i måneden, da det ble kjent at India hadde kjøpt 200 tonn av gullbeholdningen til Det internasjonale pengefondet.Andre sentralbanker har siden fulgt etter og kunngjort at de vil kjøpe gull i stedet for dollar. (©NTB)