Riggkontraktene som Statoil tildelte i forrige uke ble gjort til rater som er oppløftende for boreselskapene, skriver Finansavisen mandag.Én av kontraktene ble tildelt Songa Offshore, og Nordea Markets tar opp sin anbefaling på riggselskapet fra salg til kjøp.Ifølge rapporter får Songa 370.000 dollar per dag for utleie av riggen.- Dette er høyere enn ventet og viser at utsiktene for boreselskapene fortsatt er sterke, skriver Nordea-analytiker Ingolf Gillesdal i en analyse, og venter at kontrakten vil bidra til økt EBITDA-margin for Songa.Nordea-analytikeren ser god oppside i Songa-kursen. Han oppjusterer sitt kursmål på aksjen med mer enn 50 prosent fra 23 til 35,50 kroner.Mandag blir aksjen handlet til rundt 28 kroner, noe som betyr at Gillesdal mener den har drøye 28 prosent til å gå på.