I januar ble Boa Eiendomsmegling-kontoret i Hausmanns gate i Oslo slått konkurs grunnet ubetalt skatt. Nå lider filialen på Frogner samme skjebne, skriver Finansavisen.I tillegg til at Boa lå på etterskudd med skatt og arbeidsgiveravgift, var det ifølge Aftenposten lånt ut 800.000 kroner ulovlig til aksjonærer og nærstående, til dekning av private utgifter. Kredittilsynet, som også hevder ikke å ha mottatt nødvendig informasjon om driften, fikk ifølge Finansavisen nok i august.
- Vi er ikke slått konkursGår så det griner i Moss
Boa-gründer og daglig leder Odd Einar Kaase tilbakeviser deler av oppslaget i en e-post til HegnarOnline.- Selskapet har ingen utestående skattekrav, da man i fjor had et negativt resultat. Selskapet er begjært konkurs og det er innkalt til rettsmøte. Men det er ikke slått konkurs, og etter all sannsynlighet vil det være i orden innen den tid slik at vi ikke vil bli slått konkurs, sier han.Ifølge Kaase vil det også bli åpnet en ny filial på Frogner, som overtar franchisekontrakten til det tidligere selskapet - uavhengig av dette.Boa har nå kun ett operativt kontor igjen - i Moss.- Kaase har ingenting med driften her å gjøre. Vi har gjort det veldig bra, og har så langt i år et overskudd på 2,86 millioner kroner å vise til, presiserer daglig leder Joachim Kolderup.Han hevder overfor Finansavisen at planen om en ny filial på Nordstrand i Oslo fortsatt står ved lag, og at Kaase også her står utenfor.