Sjefstrateg i First, Peter Hermanrud, var ekstremt bull i sine uttalelser på et seminar arrangert av meglerhuset.- Mitt beste råd nå: Kjøp aksjer for alt dere har. Selg alt når Oslo Børs er på 830, sa han ifølge E24.Hermanrud mener at verdensøkonomien alt har bunnet ut, og mener derfor aksjemarkedet skal stige kraftig.Ikke ulikt slik situasjonen var i 2003, da verdensøkonomien forsøkte å fordøye dot.com-krisen. Mellom bunnen i 2003 og toppen i 2007 steg OSEAX (all-share-indeksen) 500 prosent.
Slik jobber Hermanrud
Peter Hermanrud, sjefstrategen i First Securities, har flere ganger blitt kåret til Norges beste analytiker av Kapital. Sjefstrategen har, i likhet med blant annet Trym Riksen, en meget enkel investeringsfilosofi.- Jeg ser på to ting i forhold til om markedet er billig eller dyrt. Jeg bruker pris/bok og i tillegg ser jeg på pris i forhold til snittinntjening de siste 10 år, sa sjefstrategen til HegnarOnline sist uke.Hermanrud tror det er viktig å ha én filosofi å holde seg til. Man må ikke hoppe fra teori til teori.- Det er viktig å finne ut hva som styrer markedet. Jeg har en veldig klar formening om hva jeg skal se på, sier han.Sjefstrategen synes også mange i bransjen fokuserer for lite på mikroøkonomisk teori og behavioural finance, noe han selv synes er veldig viktig.Det vil kanskje overraske noen at Norges beste analytiker investerer i bull og bear-fond til DnB NOR. Disse har blitt store favoritter blant private investerer, daytradere, men også for profesjonelle, som Hermanrud.I tillegg eier Hermanrud, i likhet med Harald Magnus Andreassen, andeler i First Fond.- Jeg gir råd til våre kunder, men jeg handler ikke i enkeltaksjer selv, sier han.