Hvor langt må Cisco strekke seg for å sluke Tandberg?

Mandag ble det kjent at Cisco forlenger budfristen i et forsøk på å sluke Tandberg. To analytikere forteller hvor langt beileren bør strekke seg.

John T. Chambers fra Cisco, med CEO Fredrik Halvorsen i Tandberg i bakgrunnen - Foto: Finansavisen
Børs
Like før børsens stengetid mandag ble det kjent at Cisco forlenger budet på Tandberg frem til 18. november klokken 17.30. Cisco har som kjent lagt inn et bud på Tandberg på 153,5 kroner pr. aksje.For noen uker siden ble det kjent at en aksjonærgruppe, som representerer 24 prosent av aksjene i Tandberg, avviser dette budet.To analytikere Reuters har vært i kontakt med spår at Cisco må opp i 160-170 kroner per Tandberg-aksje for å få napp hos aksjonærene. Budet på 153,50 fikk under 10 prosent aksept.- Jeg tror det er mer sannsynlig at Cisco øker budet enn at de dropper det. Tandberg på 153,50 er en veldig god deal, særlig for Cisco, som kan ta ut synergier. Cisco har også snakket mye om videokonferanse, senest på tredjekvartalspresentasjonen, sier analytiker Ole Jørgen Rød i First Securities.- Det er nok flere større aksjonærer som har sagt de ikke vil selge før man nærmer seg 170. Jeg tror nok en range på 160 til 170 er et naturlig sted for Cisco å gå. Det er nok en viss nedside hvis Cisco ikke høyner budet, den usikkerhet vil Cisco spille på, sier Tore Tønseth i Argo SecurtiesI skrivende stund omsettes aksjen for 151,90 kroner, opp 0,07 prosent.